5 alimente minune care curăță plămânii

Rate this post
Multă lume se confruntă cu probleme de respirație și implicit la nivelul plămânilor, și cum fumatul este foarte prezent în viețile noastre de zi cu zi, este foarte probabil să ne alegem în timp cu probleme serioase de sănătate. Pentru a îmbunătăți calitatea vieții trebuiesc consumate alimente care combat bolile respiratorii și astmul. În continuare puteți citi despre 5 alimente care vă pot ajuta la curățarea și la menținerea sănătății plămânilor. 

 

1. Ghimbir

Ghimbirul este un antioxidant foarte puternic necesar sănătății plămânilor, efectele acestuia asupra plămânilor sunt recunoscute. Ghimbirul produce diverse substanțe care ajută la eliminarea excesului de mucus și a particulelor nedorite din plămâni. Prin urmare ghimbirul poate fi transformat în ceai sau poate fi savurat direct crud.
ghimbir

2. Usturoi

Usturoiul este un antioxidant natural care curăță cu ușurință plămânii, asta datorită substanței pe care el o conține numite alicina. Această substanță chimică ce se găsește în cantități mari în usturoiul crud este benefică pentru sănătatea plămânilor. Consumul regulat de usturoi curăță aparatul respirator, iar asta se observă în timp, mai ales de către persoanele dependente de tutun.
usturoi

3. Eucalipt

Eucaliptul este un antibiotic natural pentru sănătate, în conținutul acestuia se găsește citronelal cu proprietăți antiseptice, expectorante, care reduce inflamația și secrețiile din căile respiratorii. În plus eucaliptul stimula circulația și fluxul de sânge, reglează presiunea arterială și combat tusea seacă. Pentru detoxifierea plămânilor sunt recomandate inhalațiile cu uleiuri esențiale de eucalipt de 2-3 ori pe săptămâna. Ceaiul din frunze proaspete de eucalipt este bun pentru bronșită și sinuzită și ajută la reglarea respirației.
eucalipt

4. Echinacea

Aceasta plantă extraordinară cu proprietăți antiseptice este foarte utilizată la scară largă în tratarea răcelilor și a gripelor. Rădăcinile de echinacea tratează o varietate de infecții pulmonare, deoarece este un aliment ce ajută la curățarea plămânilor.
echinacea

5. Roscova

Roșcova este un aliment cu efecte curative asupra plămânilor. Se poate consuma astfel: se iau 5 buc de roșcove de salcâm și se combină cu 1 litru de apă fiartă, apoi se bea. Pentru a elimina daunele cauzate de consumul de tutun este recomandat ca această infuzie să se bea pe stomacul gol.
roscova

error: Content is protected !!
%d