Pompe apa industriale – cum le alegi pe cele potrivite?

Rate this post

In mintea consumatorilor se naste adesea o dilema: cum poti gasi produsul care sa se potriveasca perfect propriilor nevoi? Piata ofera o diversitate de solutii si tocmai aceasta varietate pune in incurcatura clientul. Nu face exceptie de la regula nici alegerea unei pompe apa industriale. Cei avizati in domeniu sunt in masura sa ofere si explicatiile – reprezentantii Braco ne-au prezentat tipurile de pompe si aplicatiile in cadrul carora acestea pot fi utilizate.

Pompe de suprafata centrifugale

Aceasta categorie de pompe apa industriale se utilizeaza pentru pomparea apelor curate sau a altor lichide neagresive mecanic sau chimic. Sunt potrivite pentru alimentarea cu apa a locuintelor, pentru irigatii si chiar si in industrie.

La nivel de caracteristici tehnice, trebuie stiut ca aceste pompe pot furniza debite de pana la 4000 litri pe minut, prin urmare au puteri si presiuni corespunzatoare. Sunt durabile, realizate din materiale precum fonta (corpul si rotorul pompei) sau inox (axul pompei) si pot transporta lichide cu temperaturi de pana la 90 grade Celsius.

Pompe apa multicelulare de inalta presiune

Se utilizeaza cu precadere in sfera rezidentiala, la anumite tipuri de hidrofoare si sunt de asemenea ideale pentru irigatii. Practic, este vorba despre pompe apa multicelulare care pot dezvolta presiuni mari, in functie de specificul aplicatiei, la puteri aspirate relativ reduse.

Cei interesati de achizitia unor asemenea pompe trebuie sa stie ca pot sa ofere debite de pana la 160 litri pe minut si pot fi realizate la Braco in conformitate cu cerintele clientului, pentru a oferi presiuni si puteri in functie de necesar.

Pompe submersibile

Sunt acele pompe destinate cu precadere alimentarilor cu apa curata, pentru locuinte, pentru irigatii sau pentru sectorul industrial.

In alegerea acestora trebuie cunoscuti insa o serie de parametri ce nu tin de cei tehnici, specifici pompelor. Mai exact este nevoie sa se cunoasca distanta pe care apa trebuie pompata (de la luciul apei si pana la inaltimea imobilului ce trebuie alimentat), debitul necesar si chiar si diametrul putului din care se va extrage apa. In functie de aceste caracteristici, tot cei de la Braco pot sa ofere solutiile potrivite.

Pompe de drenaj

Dupa cum sugereaza si numele, aceste pompe isi dovedesc utilitatea atunci cand vine vorba despre evacuarea apelor murdare din diverse incinte. Maniera in care sunt construite permite trecerea particulelor solide din fluidele aspirate, ceea ce le face potrivite pentru evacuarea apelor murdare din subsoluri, pivnite sau fose septice. De asemenea, pot fi folosite pentru golirea piscinelor sau in cadrul instalatiilor de epurare a apei.

Exista si in cazul acestora o serie de criterii de selectie, precum dimensiunea particulelor din apa, puterea, presiunea sau debitul de fluide ce necesita transport.

Dupa cum se poate observa, tipologiile sunt diverse, chiar daca aparent alegerea unei pompe de apa nu implica dificultati. Pentru a nu alege un echipament care sa fie suprasolicitat sau unul de putere prea mare, care ar genera costuri inutile, este recomandat apelul la specialisti in domeniu. Informatii complete si consultanta pot sa ofere aceiasi specialisti care ne-au descris si tipurile de pompe enumerate anterior – pot fi contactati prin intermediul datelor disponibile pe www.braco-ventilatoare.ro.

error: Content is protected !!