Ce trebuie să ştii despre tichetele de masă eliberate pe card

Rate this post

Tichetele de masă se vor acorda şi pe suport electronic, potrivit unui proiect de lege. Cu acest card special nu va trebui să mai plătiţi diferenţa în bani la produsele cumpărate, însă nu veţi putea retrage numerar de pe el.

Dacă optaţi pentru tichetele de masă pe card, puteţi face cumpărături şi la valori diferite de cea nominală – 9,35 lei în prezent. Cu noul card veţi putea cumpăra şi numai o pâine, dar şi produse care depăşesc valoarea unei unităţi de tichet fără a mai achita diferenţa.

În proiect, mai este prevăzut că posesorii de tichete de masă vor putea face cumpărături nelimitate, însă doar în locurile unde se vând produse alimentare şi există afişate  autocolantele speciale ale unităţii emitente.

123tichete_de_masa_electronice_47337000

O altă noutate adusă de acest proiect este că în cazul în care un angajat lucrează în ture şi timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numărul de tichete de masă (indiferent de suportul pe care sunt emise) la care are dreptul pe lună se calculează adunând numărul de ore lucrate şi împărţind valoarea rezultată la 8“, explică Jean Istasse, CEO Sodexo România.

Durata de valabilitate – „Un tichet de masă (indiferent de suport) emis până la data de 31 octombrie a unui an calendaristic poate fi utilizat până la data de 31 decembrie a anului  de emitere. Un tichet de masă emis începând cu data de 1 noiembrie a unui an poate fi utilizat până la data de 31 decembrie a anului următor anului de emitere“, a mai explicat directorul Sodexo.

Dacă într-o lună utilizaţi un număr de tichete de masă mai mare decât numărul de zile lucrate, iar angajatorul nu a încasat de la tine, ca salariat, contravaloarea tichetelor utilizate şi necuvenite, firma îţi va scădea numărul tichetelor necuvenite din totalul alocat pentru luna următoare.

 Angajatorii vor putea acorda tichete de masă doar pentru zilele lucrate şi numai în limita valorii nominale aprobate prin lege

error: Content is protected !!